Министър Георгиева пристигна в Сочи 06.02 | 13:17

Пожелавам на нашите олимпийци преди всичко здраве и спортен шанс в техните участия, каза спортният министър

От Мариян Найденов

Спортният министър проф. Мариана Георгиева вече е в Сочи, където утре ще присъства на официалното откриване на ХХІІ зимни олимпийски игри. Церемонията е насрочена за 18:00 часа българско време.

Министър Георгиева е част от правителствената делегация на България, водач на която е премиерът Пламен Орешарски.

Мариана Георгиева ще съчетае церемонията по откриването на Игрите с няколко срещи в олимпийската столица. На 7 февруари тя ще участва в неформална сбирка на спортните министри, които са в Сочи. Срещата е организирана от Съвета на Европа и ще бъде домакинствана от руския министър на спорта Виталий Мутко.

Също в петък, министър Георгиева, заедно с министър-председателя Пламен Орешарски, ще се срещнат с българските спортисти, които участват на Олимпиадата в Сочи.

"За мен е привилегия и висока чест да присъствам на откриването на Зимните олимпийски игри в Сочи. Благодаря за поканата на моя руски колега. Убедена съм, че това ще бъдат едни от най-успешните Зимни олимпийски игри.

Пожелавам на нашите олимпийци преди всичко здраве и спортен шанс в техните участия. Олимпийската идея ни обединява, а участието на рекорден брой страни – 88, е доказателство за това", заяви Мариана Георгиева.

Водещи

Най-четени