Миньор взе точка от Локо София с гол в края 21.04 | 19:17

Перничани изравниха с човек по-малко

От Даниел Любомиров

Локомотив София и Миньор Перник завършиха наравно 1:1 в мач завършил по изключително драматичен начин.

На стадион "Българска армия" домакините от София поведоха с гол на Младен Стоев след само 9-минути игра, но в третата минута на продължението Крум Бибишков подели точките между двата тима.

Малко преди това гостите от Перник бяха останали и с човек по-малко след червен картон на Сабри Бумела.

Така Локомотив пропусна да се отдалечи от зоната на изпадащите и ще продължи борбата за оцеляване и в следващите кръгове на А група. В момента "железничарите" са 13-ти с актив от 19 точки и са на 6 пункта от зоната на изпадащите.

Миньор пък взе една точка, но не успя да измие срама от поражението от Лудогорец с 0:7 от миналия кръг. "Чуковете" са 9-ти с актив от 29 точки.

Двубоят в Борисовата градина не се отличи с много положения и качествен футбол, а Локомотив бе по-добрият от двата състава.

Столичани излязоха напред още в 9-тата минута, когато бе отсъден фаул в полза на домакините за нарушение срещу Кристиян Добрев, който изигра своя мач номер 300 в родната А група.

Младен Стоев застана зад топката и центрира ниско и остро, кълбото се закачи играч на гостите и влезе в близкия ъгъл на Чворович.

След попадението "железничарите" бяха по-активният отбор, но трудно успяваха да стигнат до чисти ситуации за гол.

Най-доброто положение за футболистите на Тони Велков дойде в 17-тата минута, когато Владимир Манчев бе изведен сам срещу Чворович, опита се да прехвърли стража, но сърбинът изби с една ръка.

Гостите пък с нищо не успяха да застрашат Галев през първото полувреме.

И през втората част Локомотив бе по-добрият отбор, но на няколко пъти пропусна да увеличи преднината си.

В 76-тата минута домакините направиха сериозен пропуск. Върбанов бе останал непокрит в наказателното поле на Миньор и засече с глава центриране отдясно, но стреля на метър встрани от вратата.

Буквално в следващата атака перничани имаха претенции за дузпа за игра с ръка на Кондев в наказателното поле, но главният рефер Георги Йорданов остана безмълвен.

Драмата дойде в последните минути на срещата. Две минути преди изтичането на редовното време "чуковете" останаха с човек по-малко, след като Сабри бе изгонен с директен червен картон за нарушение срещу откъсващия се сам Манолов.

В този момент всички на стадион "Българска Армия" помислиха, че трите точки ще останат в София. В третата минута на даденото от съдията продължение обаче Милен Василев проби по лявото крило и качи топката на главата на Крум Бибишков, който не остави шансове на Галев от няколко метра и изравни резултата - 1:1.

Така Локомотив продължава битката за своето място в елита, а Миньор е спокоен в средата на таблицата на А група. "Железничарите" имат само една победа от осем кръга през пролетта, докато "чуковете" са записали четири успеха.

Водещи

Най-четени