Мирослав Кенанов: Биатлонът в България върви по правилен път 06.12 | 17:38

Националът ни в най-рейтинговия зимен спорт говори за надеждите и стремежите си през новия сезон

От Даниел Любомиров

Не е тайна за никого, че биатлонът в България се свързва най-вече с постиженията на златното ни поколение при жените, което донесе много медали и радостни емоции на феновете в края на миналия и началото на новия век.

От 2-3 години обаче мъжете също стъпиха на елитната сцена и вече не са мираж нито влизето в точките за Световната купа, нито престижни класирания в стартовете от най-силните кръгове в календара на биатлона.

Вече ви представихме амбициите и целите на най-опитния ни състезател при мъжете - Михаил Клечоров, и то навръх 30-ия му рожден ден.

Преди това ви бяхме представили лидерката на женския ни национален отбор Емилия Йорданова.

Сега е ред на друг български талант в най-рейтинговия зимен спорт - Мирослав Кенанов. Той е на 24 години и не крие, че Европейското първенство в Банско в началото на 2013-та ще бъде връхната му точка за сезона.

Миро е част от новото поколение на българската школа и носи голямата отговорност да поддържа и през този сезон високите стандарти, които той и съотборниците му поставиха през миналата кампания.

Кенанов поставя на първо място за този сезон по-добро класиране на България за Купата по нации на Световната купа и призови класирания на Европейското първенство в Банско.

Цялото интервю на Мирослав Кенанов вижте в Sporta.bg:

Водещи

Най-четени