Националът по биатлон Михаил Клечоров се цели топ 30 през новия сезон 03.12 | 10:50

Най-опитният ни състезател навършва 30 години днес

От Даниел Любомиров

Михаил Клечоров е един от най-опитните български биатлонисти при мъжете, участник на Олимпийските игри във Ванкувър през 2010-та година.

На 3-ти декември преди 30 години е роден в Банско и някак логично решава да се занимава със зимни спортове и по-специално с биатлон.

 

В първия старт за новата зимна кампания - в шведския център Йостерзунд - Клечоров се нареди на крачка от точките, след като финишира 47-ми с 2 грешки в стрелбата.

 

Той самият заяви преди началото на сезона, че пикът във формата му за 2012/2013 трябва да бъде Световното първенство, докато за колегите му Красимир Анев и Владимир Илиев (очаквайте интервюта и с тях) е по-важно да са на най-високо ниво по време на Европейското в Банско.

 

Надеждите му за новия сезон са свързани и с престижно представяне на щафетата, като за него е важно квартетът ни да се нареди поне в един старт в топ 10.

Естествено, Клечоров пожела успех на колегите си на Шампионата на Стария континент, тъй като той няма право да участва, защото ограничението във възрастта е 26 години.

 

Sporta.bg потърси мнението на най-опитния българин в биатлона при мъжете за предстоящия изключително важен сезон за родните зимни спортове изобщо, предвид домакинството на Европейско първенство в Банско и стремежа към класиране на Зимна Олимпиада.

 

Освен всичко, днес Михаил празнува своя рожден ден и целият ни екип му пожелава здраве и много още професионални и лични успехи.

Клечоров изрази най-голямото си желание за новия сезон - да влезе в топ 30 на крайното класиране за Световната купа, но сам поясни, че ще му бъде много трудно на този етап от кариерата.

Цялото интервю с най-опитният български национал при мъжете четете тук.

Водещи

Най-четени