Михаел Шумахер се прицели в подобаващ финал на сезон 2011 20.11 | 11:55

Германската легенда си постави цел да завърши сред първите шест на "Интерлагос"

От Михаела Ганчева

Четирикратният победител в Гран при на Бразилия на пистата "Интерлагос" Михаел Шумахер довери, че се надява силно да приключи със стил настоящия сезон във Формула 1.

Състезанието в страната на кафето ще бъде последно за настоящата кампания, която отново мина без място на подиума за носителя на седем световни титли в спорта. Пилотът на Мерцедес все пак изрази оптимизъм, че място сред първите шест на "Интерлагос" е реалистична цел.

"Наближава последното състезание от календара, като вече съм насочил вниманието си към уикенда в Бразилия", довери Пилето. "Там винаги ни очаква наистина добра атмосфера. "Интерлагос" е едно от традиционните места за завършек на сезона във Формула 1".

"В последните няколко състезания се радваме на някои добри резултати, завършвайки сред първите шест. Бих се радвал да продължа тази тенденция и в Бразилия, за да завърша сезона с позитивен маниер. Всички в отбора се трудиха здраво, за да подобрим представянето на болида си", добави ветеранът.

Михаел Шумахер все още се бори за седмото място в крайното класиране при пилотите, като на този етап неговият съотборник в Мерцедес Нико Розберг има преднина от 7 точки пред легендарния германец.

Водещи