Шумахер: Мерцедес постигна оптималния резултат за тима в Абу Даби 14.11 | 16:33

Немският пилот на Мерцедес се нареди на седма позиция в крайното класиране, като изостана от съотборника си Нико Розберг, заради проблеми с болида си в течение на състезанието

От Мариян Найденов

Седемкратният световен шампион и рекордьор по победи в един сезон от Формула 1 Михаел Шумахер беше доволен от резултата си в Гран при на Абу Даби. Немският пилот на Мерцедес се нареди на седма позиция в крайното класиране, като изостана от съотборника си Нико Розберг, заради проблеми с болида си в течение на състезанието.

Шумахер бе избрал по-разчупена стратегия за уикенда си на пистата "Яс Марина", след като още в квалификациите реши да запази един комплект меки гуми за надпреварата в неделя, което предполагаше да заложи на използвани сликове на старта.

В резултат на това решение първият стинт на седемкратния шампион беше доста по-кратък от обикновено и това му навлече проблеми с настигането на съперниците си - преди първото си спиране в бокса той се намираше на седмо място, но след връщането си на пистата вече бе 10-ти.

С новите гуми Шуми нямаше проблеми да си върне позицията, изпреварвайки най-вече двата болида на Форс Индия, като други технически проблеми в колата му не му дадоха да се доближи значително до съотборника си Нико Розберг, който завърши шести.

"Задоволително темпо днес", коментира Шумахер. "Като се има предвид, че не можахме да намерим перфектен баланс вчера, мисля, че постигнахме оптимален резултат днес. Някои малки неизправности в колата също така ни затрудниха, но в крайна сметка трябва да сме доволни."

"Гумите се изтощиха твърде бързо в първия стинт, но това е заради стратегията ни от вчера, която предполагаше, че ще стартирам с използвани гуми", обясни Шумахер.

В класирането при пилотите седемкратният световен шампион се намира на осма позиция със 76 точки и изостава със 7 от по-младия немски пилот на Мерцедес Нико Розберг.

"И Нико, и Михаел се представиха чудесно и благодарение на добрата ни стратегия, успяхме да постигнем най-добрия си резултат до момента", заяви пък отборният директор на Мерцедес Рос Браун.

Водещи

Най-четени