Михаил Мадански оптимист за бъдещето на националния отбор 04.10 | 17:35

Според временния селекционер на българския национален отбор се вижда светлина в тунела преди мачовете с Украйна и Уелс

От Даниел Любомиров

Временният селекционер на националния отбор Михаил Мадански демонстрира оптимизъм преди контролата с Украйна и евроквалификацията с Уелс този месец. Селекционерът назова и целите за предстоящите два мача - достойно представяне срещу Украйна и победа срещу Уелс.

"Целта в предстоящите два мача е да се опитаме да покажем променено лице на националния отбор. Все още за стил на игра не можем да говорим, защото от две тренировки трудно може да изградим стил. Целта е достойно представяне срещу Украйна и победа над Уелс. Напрежението не е по-голямо отколкото преди всеки друг мач.

Виждам светлина в тунела за нашия отбор. Никога не съм си представял, че в националния отбор нещата може да изглеждат все едно този отбор е една сбирщина, едва ли не една глутница от олигофрени. Всъщност аз виждам в националния отбор едни изключително възпитани момчета, добри футболисти, които имат бъдеще", каза Мадански.

"Никога не бих казал, че футболистите са слаби. Не съм съгласен с някои мои колеги, които подписват договори и след първата загуба казват, че нямаме добри играчи. Аз продължавам да твърдя, че имаме добри футболисти. Имаме 10-12 човека, които са на възраст 21-22 години", каза селекционерът.

Мадански изчисли, е за националния отбор е необходимо време от година, година и половина, за да се изгради стил на игра. "Година, година и половина е достатъчно време да се изгради отбор със стил. Двама-трима от досегашния отбор на възраст над 28 години трябва да останат и останалите да са млади играчи - това е моята визия за бъдещето. Аз съм непоправим оптимист. Надежда ми дават и последните мачове на младежкия отбор. Виждам наченки на футбол. Не бива да хвърляме талантите на огъня, защото ще си останат вечните надежди", каза още Михаил Мадански.

Накрая на пресконференцията Мадански се пошегува с журналистите и им благодари, че са говорили за футбол, а не за предстоящата сватба на нападателя Валери Божинов.

Водещи

Най-четени