Стилиян Петров очаква ново начало за българския национален отбор 04.10 | 16:06

Стилиян Петров реши да се яви на пресконференцията, редом до националния селекционер Михаил Мадански

От Даниел Любомиров

Капитанът на националния отбор по футбол Стилиян Петров реши да се появи на пресконференцията, редом до временно назначения селекционер Михаил Мадански. Стенли от дълго време не бе говорил пред българските медии и присъствието му предизвика сериозен интерес сред журналистите.

"Това са най-тежките квалификации, затова точно реших да посетя пресконференцията", обясни Петров. "Поставя се ново начало за националния отбор, искаме промяна и мислим за бъдещето. Непривично е за България да се бори за предпоследното място в класирането."

"Не беше трудно да взема решението да говоря пред медиите, въпреки че много често с вас, журналистите, сме на различни мнения. Аз не съжалявам за мълчанието си, но като капитан на отбора е нормално да взема отношение по проблемите. Трябва да помогнем на младите момчета, защото бъдещето ни е свързано с тях."

"Ако треньорът сметне, че мога да помогна на националния отбор, ще го направя, но иначе няма да се сърдя на никого. Мисля, че смяната на селекционера не ни помага."

"Прави ми впечатление, че в България винаги посочваме негативите. След всяка една загуба трябва да се замислите за психиката на младите момчета, която не е като моята - мен може да ме плюете и да ме критикувате, защото няма да ми повлияе. Но за младите футболисти не трябва да се забравя, че те притежават позитивни качества."

"Имаме млади и талантливи нападатели, които много биха научили от Бербатов, от неговото присъствие. Сигурен съм, че г-н Мадански няма да се откаже от услугите на Мартин Петров, защото той винаги се раздава максимално на терена, дори и някога да не се получава. Това, че не е с нас, не означава, че няма да разчитаме на него."

"Аз бих бил най-щастлив, ако Бербатов се върне в националния отбор, защото той е изключителен талант. И вместо да го имаме в нашия отбор, на него му писна да се говорят глупости за него. Вярно е, че понякога всеки заслужава критики, но не трябва да се товари отговорността само върху един човек."

"В момента са привлечени доста млади и талантливи играчи, които имат качества да играят голям футбол. От младите Георги Миланов ми направи много добро впечатление, играе със самочувствие. Един халф, който България не е виждала от дълго време. Той изпъква най-много, но и другите имат качества. Доста от момчетата са неопитни, те не са играли европейски футбол. Имам чувството, че някои от младите идват напрегнати в националния отбор, притесняват се да не сгрешат. Някои от младите ги отказаха от националния отбор след един-два мача"

Водещи

Най-четени