Монако без Димитър Бербатов за още един мач 14.10 | 16:27

Бербатов е наказан за един мач заради натрупване на картони

От iNews.bg

Българският нападател Димитър Бербатов ще пропусне и следващия двубой на клуба си Монако. Благоевградчанинът няма да бъде на разположение за мача от 10-ия кръг на френската Лига 1 срещу Евиан Тонон Гаяр, който е на 18 октомври.

Причината за това е, че Бербатов е наказан за един мач от Дисциплинарната комисия на Френската футболна федерация заради натрупване на картони.

Във Франция първото подобно наказание не идва при наличието на пет официални предупреждения, а на три, стига те да са изкарани в рамките на първите 10 кръга. Точно такъв е случаят с Бербатов, който ще трябва да пропусне следващия мач на "монегаските".

Дори да не беше наказан, Митко пак нямаше да бъде на разположение на треньора Леонардо Жардим, защото още не е възстановен от травмата, която получи по време на сблъсъка от Шампионска лига срещу Зенит в Санкт Петербург на 1 октомври.

Очаква се Бербатов да се върне в игра за 3-ия кръг на Шампионска лига на 22-ри този месец, когато Монако приема Бенфика на стадион "Луи Втори".

Ако случайно и тогава не е готов за действие, ще се изчака до 25-ти за 11-ия кръг от Лига 1, в който Монако гостува на Бастия.

Водещи