Морати се разделя с Интер след 18 години 19.09 | 19:30

Индонезиецът Ерик Тохир ще бъде новият собственик на "нерадзурите"

От Константин Симидчийски

Ерата "Морати" в Интер е на път да приключи, след като днес повечето медии на Ботуша съобщиха за успешно финализиране на преговорите между Масимо Морати и индонезийския милиардер Ерик Тохир.

Собственикът на "нерадзурите" и Тохир водят преговори за продажбата на Интер от месеци насам, като последно двамата бизнесмени проведоха решителна среща във френската столица Париж.

Според информация на Sky Sport Italia, Sport Mediaset и Corriere dello Sport, Масимо Морати и Ерик Тохир са си стиснали ръцете, а индонезиецът ще придобие 70% от акциите на Интер. Нещо, което го прави и мажоритарен собственик на клуба.

Съобщава се, че Масимо Морати ще запази 30% от любимия си клуб, което обаче няма да му позволи да продължи да взима ръководни решения на "Сан Сиро".

На този етап се съобщава, че сделката може да бъде официално подписана през следващата седмица, което означава и изцяло нов собственик на един от най-големите италиански грандове. На срещата в Париж са присъствали и личните адвокати на двамата бизнесмени, което още повече говори за приближаващ край на преговорите.

Така съвсем скоро ще бъде сложен край на 18-годишното управление на Масимо Морати в Интер. През 2010 година петролният магнат успя да върне "нерадзурите" на европейския връх след десетки години пауза, като под негово ръководство Интер спечели пет пъти и златните медали в Серия А.