Моуриньо: Титлата в Шампионска лига е Специалната 23.11 | 21:45

Жозе иска да спечели "десетата" за Реал

От Иво Вецев

Треньорът на Реал Мадрид Жозе Моуриньо настоя, че тазгодишният трофей в Шампионската лига може да бъде наречен "специалния".

Вече 11 година поред испанският гигант се впуска в преследване на "десетата", като през последните две издания стигна до полуфиналите на турнира, но отпадна съответно от Барселона и Байерн Мюнхен.

Жозе Моуриньо пък може да се превърне в първия наставник, който печели най-ценното отличие в клубния футбол с три различни отбора, като до момента той е правил това с Интер и Порто.

"Мадрид търси своята 10-а титла, което е доста впечатляващо число", заяви Моу пред Sky Sports. "Аз пък търся третата си титла с трети различен отбор, което може да е много специално за мен.

"Амбициите ни са спокойни и под контрол, така че можем и да успеем. Европейската титла е "специалната".

"Когато спечелих титлата с Порто, следващият ден беше просто поредният в моя живот. Не обичам да празнувам, защото винаги си мисля, че няма да е последната, че има още една точно зад ъгъла. Така че спечелих, целунах Купата и се прибрах".

Моуриньо също така сподели, че няма проблеми с прякора "Специалния" - този, който сам си измисли по време на първата си пресконференция като треньор на Челси.

"Изобщо не ме притеснява. Това е следствие на моите думи и не мога да виня никого, че използва този прякор. Казах тези думи от дъното на душата си. Чувствах, че мога да имам влияние в Англия, че мога да направя нещо специално. Беше доста забавен момент", каза още Специалния, който вече може да бъде наричан и Уникалния "El unico".

Водещи

Най-четени