Моуриньо атакува Меси: Излиза на носилка, пък след 2 дни играе 15.12 | 20:12

Специалния не пропусна да се заяде със звездата на Барселона

От Даниел Любомиров

Жозе Моуриньо използва контузията на Карим Бензема като повод да се присмее на начина, по който света изпадна в шок заради евентуалната травма, която Лео Меси можеше да получи в срещата Барселона - Бенфика в Шампионската лига.

Бълхата беше изнесен на носилка след сблъсък с вратаря на португалците, но след два дни излезе като титуляр срещу Бетис и реализира головете, които му трябваха, за да подобри постижението на Герд Мюлер от брой попадения за една календарна година.

"Бензема няма да може да играе утре. Когато един играч напусне терена с контузия, не би трябвало да е способен да играе след два дни.

Е, някои хора ги изнасят на носилка, но след два дни са здрави и могат да бъдат титуляри", заяви Специалния, явно визирайки ситуацията с Меси.

"Когато си бил заменен принудително е повече от нормално да имаш проблеми, които не се изпаряват толкова бързо. Бих желал Карим да е на линия, но това няма как да стане. Все пак, преди също сме се изправяли пред подобни проблеми."

Жозе Моуриньо не пожела да отговори на въпроси на журналисти относно привидно малката подкрепа, която получава от ръководството на Реал Мадрид. Специалния не коментира и думите на Флорентино Перес, който го определи за "най-добрия треньор в света".

Според Моуриньо е напълно възможно Алваро Мората да замени контузения Бензема в мача от 15-ия кръг на Примера дивисион срещу Еспаньол на "Сантяго Бернабеу".

"Само глупак няма да направи промени, когато види, че определено негово решение не е довело до нужния резултат. Не искам да казвам, че точно Мората и Кристиано ще бъдат офанзивните ни играчи, защото ще изпипам всички варианти за атаката.

Ние сме същите като миналия сезон. Знам, че резултатите не са задоволителни, но напрежението върху мен и играчите идва отвътре и е достатъчно голямо, че да трябва и медиите да го засилват", завърши Моуриньо.

Водещи

Най-четени