Моуриньо към журналистите: Кои сте вие, че да държите сметка на сър Алекс? 06.03 | 12:17

Португалецът защити колегата си за решението му да остави Уейн Рууни на резервната скамейка

От Мариян Найденов

Жозе Моуриньо защити решението на сър Алекс Фъргюсън да остави звездата Уейн Рууни резерва в двубоя реванш от Шампионската лига между Реал Мадрид и Манчестър Юнайтед на "Олд Трафорд".

Рууни се появи чак в 70-та минута в игра, когато резултатът вече беше 2:1 за Реал, а Юнайтед играеше с 10 човека заради червения картон на Луиш Нани. Рууни се включи много добре и бе в основата на последните опасности пред вратаря Диего Лопес.

Моуриньо нападна журналистите като им заяви:

"Сър Алекс е спечелил правото да взима всякакви решения, които винаги са правилни, и никой не трябва да се съмнява в тях," заяви Моуриньо и попита:

"Вие (репортерите) сте никои, за да оспорвате решенията му. Аз съм никой и нямам право да оспорвам това. Той свърши страхотна работа," каза още Моуриньо.

Английските медии отбелязват, че именно решението Рууни да не играе, е дало повече поле за изява на Райън Гигс и Дани Уелбек, които направиха страхотен мач.

Въпреки това обаче някои асоциации с предишния двубой между Юнайтед и Реал са налице. Тогава сър Алекс остави най-голямата си звезда Дейвид Бекъм резерва, който се появи по-късно и помогна за обрата с 4:3. Бекъм си тръгна още същото лято от Юнайтед.

Водещи

Най-четени