Мохамед Бин Хамам се кандидатира официално за президент на ФИФА 18.03 | 10:36

Катарецът ще се опита да свали от трона Сеп Блатер, който заема поста от вече 13 години насам

От iNews.bg

Президентът на азиатската футболна конфедерация Мохамед Бин Хамам официално обяви, че ще участва в битката за президентския пост на Сеп Блатер във ФИФА през тази година.

Конгресът на централата е насрочен за 1 юни, когато Блатер ще се бори да запази поста, който заема от вече 13 години насам.

Попитан какво планира да направи, ако през лятото бъде избран за президент на централата, Мохамед Бин Хамам сподели намерението си да увеличи Изпълнителния комитет на ФИФА на 40 души, преименувайки го на "Борд на ФИФА".

Катарецът призова и за по-голяма "прозрачност" вътре в организацията, като поне според него, това може да бъде постигнато чрез т.нар. "комитет по прозрачност".

Запитан и как намира шансовете си да се пребори със Сеп Блатер, Бин Хамам оцени възможностите си за победа като "50-50".

През последните месеци упорито се говореше, че Бин Хамам ще се кандидатира за президентския пост на ФИФА, като днес катарецът окончателно сложи край на догадките.

Бин Хамам се ползва с подкрепа от футболните федерации на Южна Америка, Северна Америка, Африка и Океания, но наскоро самият той заяви, че изборът на европейските страни ще бъде решаващ.

"Европа е ядрото на футбола. Доволен съм от подкрепата от другите федерации, но не знам как стоят нещата на Стария континент", каза Бин Хамам", каза тогава катарецът.

Водещи

Най-четени