Мъжете в черно ли провалиха Ботев (Пд) - Лудогорец? 29.11 | 11:12

Феновете на Ботев дават отговори на това защо едни са ощетени за сметка на други

От Краси Киров

Двубоят между отборите на Ботев (Пловдив) и Лудогорец предизвика много полемики, но не заради играта на футболистите.

Всички фенове видяха как отборът на "канарчетата" бе ощетен за сметка на шампиона на България.

Всички коментари след мача са насочени към главните действащи лица в мача - съдията Таско Тасков и неговите помощници.

Реферът Таско Тасков тотално опорочи двубоя, като не даде очевидна дузпа и отмени абсолютно редовен гол за Ботев (Пловдив), дело на голмайстора на отбора Иван Цветков.

При резултат 0:0 реферът подмина игра с ръка на Франк Гела. След това при резултат 1:0 за Лудогорец, Иван Цветков отбеляза гол с глава, но страничният съдия вдигна флага за засада, въпреки че футболистът бе на повече от метър зад защитата.

След мача дори председателят на съдийската комисия Никола Джугански обяви, че е меко казано разочарован от Таско Тасков, докато бившият председател на съдиите Костадин Костадинов смята, че голът е бил неправилно отменен, но за дузпата съдията е прав.

Интересно защо след мача ръководителите на Лудогорец се направиха на ударени и все едно нищо не е станало?

Дори не признаха, че има съдийски грешки. Според изпълнителния директор на Лудогорец Ангел Петричев дори ситуацията за дузпата е била 50/50.

Интересно е как игра с ръка в наказателното поле не е дузпа, и то при положение, че ръката е далеч от тялото.

Само за сравнение си припомнете играта с ръка на Давид Алаба срещу Реал Мадрид в полуфиналите на Шампионската лига тази година. Тогава още в 6-та минута реферът даде дузпа за Реал Мадрид. Определeно играта с ръка на Алаба не бе толкова фрапантна, колкото тази на Гела.

Някои от нетърпеливите фенове на Ботев се свързаха с редакцията на Sporta.bg с много въпроси относно ситуациите не само в мача, а и след него.

Според тяхно разследване последната дузпа, свирена срещу Лудогорец, е от 14 август 2010, в двубоя с Черноморец (Поморие), но тогава разградският тим изпуска победата с 0:1. Тогава домакините от Поморие остават с човек по-малко още в края на първото полувреме, но получават победна дузпа в 79-та минута.

"Защо някои български спортни медии в интернет не реагираха по никакъв начин на грешките на Таско Тасков, питат феновете на Ботев."

"Защо се защитава отбора на Лудогорец и изкуствено му се създава имидж на светец?"

"Дори и TV+ след мача не даде никакви повторения на отменения гол и изобщо спорните ситуации бяха много слабо отразени и коментирани, докато всички други ситуации в мача бяха повторени многократно."

"Една мисъл минава през главите на всички ботевисти. Има ли БФС да връща нещо на Лудогорец и защо?"

Ето и твърденията на един човек, който е много близко до футбола в Пловдив:

"Разликата между Ботев Пд и Лудогорец и тази, че в Пловдив започнаха да инвестират първо в школата и терените, и чак след това започнаха постепенно да купуват играчи, с които да вдигат класата на отбора.

В Лудогорец обаче започнаха веднага с големите трансфери и съответно с големите заплати. Тези огромни първоначални разходи трябва по някакъв начин да се покриват и затова в тази схема участва и БФС."

Това са само част от въпросите на "канарчетата", които изстрадаха загубата от Лудогорец. Техният любим отбор стигна до дъното преди години, за да започне от нулата, но винаги е имал подкрепата на феновете.

Факт е наистина, че в Ботев (Пловидв) се създават школи и се подновяват терени. Пловдив е от най-футболните градове в България, където развитието на школите е тясно свързано с развитието на българския футбол като цяло. Собственикът на "канарчетата" инвестира близо 30 милиона лева, а публиката отново е щастлива.

Отборите на Ботев и Лудогорец в момента са двата най-силни провинциални отбора. Те трябваше да направят истински спектакъл, на който да завидят грандове като Левски и ЦСКА. Това почти се получи, но накрая всичко бе объркано от съдията. Защо? На кого е нужно такова престъпление?

Точно затова страда българският футбол и затова българските отбори играят по два мача в Европа. Същото се случва и в националният тим, където играчите биват гонени за нарушения, които в България могат да бъдат подминати с лека ръка.

Вижте снимки и видео със ситуациите в срещата Ботев (Пд) - Лудогорец:

81538679-083b-79ac-0dfd-20251d56f002

Малко след центрирането Иван Цветков още е метър зад защитата


fe1a69d1-2745-376d-7f08-6f2d061c841f

Ситуацията, при която Франк Гела докосна топката с ръка

 



szólj hozzá: b-l

Водещи

Най-четени