Мъките на Милан нямат край 12.01 | 23:46

Нападател на Ювентус вкара 4 исторически гола във вратата на гранда

От Иво Вецев

Отборът на Милан може да се сбогува с крехките си надежди за Шампионска лига през следващия сезон, след като воденият от Масимилиано Алегри тим се сгромоляса срещу Сасуоло, губейки с 4:3 като гост, въпреки че поведе с 2:0 в началото.

Това е първа загуба в историята на Серия А за "росонерите" срещу този съперник, който почна с поредица от отчайващи резултати, но с победата си днес се измъкна от зоната на изпадащите.

Големият герой за домакините се казва Доменико Берарди, който е собственост на Ювентус. Едва 19-годишният нападател изригна срещу един от най-добрите съперици в Италия и вдъхнови обрата с 4 поредни попадения, които дадоха аванс от 4:2 на Сасуоло. 

До 13' Балотели и Робиньо вече се бяха разписали за 2:0, но до самия край на полувремето Берарди се оказа невъзможен за опазване от защитниците пред Абиати. До почивката той оформи своя хеттрик, а веднага след нея вкара и за 4:2.

Алегри вкара в игра Монтоливо и Хонда, които раздвижиха играта, а Монтоливо дори успя да се разпише в края, но гредата попречи на Пацини да направи 4:4 в мача.

Така Милан остава на цели 20 точки от зона "Шампионска лига", като е вече почти невъзможно за тима да се класира за най-елитния европейски клубен турнир. Сасуоло пък се закрепи на 16-а позиция.

Водещи

Най-четени