Мъри уверено гледа към титлата на US Open след успех над Раонич 04.09 | 10:55

На четвъртфиналите шотландецът ще се изправи срещу Марин Чилич, елиминирал Мартин Клицан

От Божидар Азманов

Британецът Анди Мъри показа невероятна класа и разби с 6:4, 6:4, 6:2 Милош Раонич от Канада в четвъртия кръг на Откритото първенство по тенис на САЩ.

След спечелената олимпийска титла, номер 3 в схемата на турнира демонстрира реална амбиция за първа титла от Големия шлем.

Раонич опита да измъкне нещо повече от тази среща със здрав сервис, но Мъри му показа, че е овладял и този елемент от играта. Британецът проби началния удар на 15-ия в схемата канадец четири пъти и нито веднъж не допусна Раонич да се доближи на точка за пробив.

"Това е последният турнир от Големия шлем през сезона и искам да съм сигурен, че съм направил каквото трябва тази година. Днес може би изиграх един от най-добрите си мачове в последните месеци", заяви Мъри.

Раонич все пак направи 14 аса в този мач, както и за него остава утехата, че отправи начален удар със скорост 225 км/ч. Но точно след два часа игра трябваше да се предаде на Мъри.

Следващият съперник на олимпийския шампион ще бъде 12-ият Марин Чилич от Хърватия, който се наложи над Мартин Клицан от Словакия със 7:5, 6:4, 6:0.

Мачът продължи два часа и три минути, а Клицан се опита да поддържа интригата в първите два сета. Словакът си спечели славата на убиец на гиганти, след като до тук отстрани французите Жо-Вилфрид Цонга и Жереми Шарди.

Чилич се класира за четвъртфинал за първи път от 2010-а година, когато игра на полуфинал на оОткритото първенство на Австралия и тогава отстъпи отново на Мъри.

През 2009-а година той достигна отново четвъртфинал на "Флашинг Медоус", но напусна след поражение от бъдещия шампион Хуан Мартин дел Потро (Аржентина).

Водещи

Най-четени