Федерер стигна четвъртфинал в Ню Йорк без игра, чака го Бердих 03.09 | 21:50

Съперникът на швейцареца - Марди Фиш, се отказа поради здравословни проблеми, Бердих се наложи над Алмагро

От Божидар Азманов

Водачът в световната ранглиста Роджър Федерер се класира на четвъртфиналите на откритото първенство на САЩ по тенис без да играе двубой от осминафиналната фаза.

Днес петкратният шампион в турнира трябваше да излезе срещу Марди Фиш на "Артър Аш Стейдиъм", но американецът не излезе на корта поради здравословни причини.

Срещата между Федерер и 23-тия в основната схемата Фиш бе третият мач на централния корт, но организаторите съобщиха, че вместо него там ще се играе срещата между Марин Чилич (Хърватия) и Мартин Клижан (Словения).

По-рано през сезона 30-годишният Фиш пропусна два месеца от сезона заради проблеми със сърцето.

Федерер пък се класира за четвъртфиналите на последния за годината турнир от Големия шлем без загубен сет в предишните три мача.

Швейцарецът не е грабвал титлата в Ню Йорк от 2008 година и сега ще се опита да я спечели за шести път, което ще бъде рекорд.

На четвъртфиналите Федерер ще с изправи срещу Томаш Бердих. Чехът победи Николас Алмагро от Испания със 7:6 /4/, 6:4 и 6:1.

Бердих, който е поставен под номер 6 в турнирната схема имаше проблеми само в първия сет срещу 11-тия в схемата Алмагро.

Двамата със швейцареца досега имат 15 мача помежду си, като Федерер има 11 победи, а Бердих - 4 победи.

Водещи

Най-четени