На Ли - Доминика Цибулкова е финалът при жените в Мелбърн 23.01 | 10:48

Залогът и за двете е първа титла от Australian Open

От Мариян Найденов

Станаха ясни двете финалистки на Откритото първенство на Австралия по тенис. Това са китайката На Ли и словачката доминика Цибулкова, като и за двете евентуален успех ще означава първа титла в Мелбърн.

За Цубулкова това ще бъде и първа титла от Големия шлем в кариерата ѝ, като с достигането си до финала тя се превърна в първата словачка, успявала да стори това на състезание от подобен ранг.

На Ли вече знае какво е да триумфираш в Шлема, след като завоюва титлата на Ролан Гарос през 2011 година. Китайката знае и какво е да играеш финал на Australian Open, като за нея това ще бъде втори пореден и общо трети финал в Мелбърн след загубените титли през 2011-а (от Ким Клайстерс) и 2013-а (от Виктория Азаренка).

На полуфиналите устремилата се към първа титла в Мелбърн китайка надигра с 6:2, 6:4 една от приятните изненади в тазгодишното издание на турнира - 19-годишната канадка Южени Бушар.

В другия полуфинал Цибулкова не остави никакви шансове на Агнешка Радванска, давайки едва три гейма за целия мач - 6:1, 6:2.

Така на финала в събота една срещу друга излизат На Ли и Доминика Цибулкова, а залогът и за двете е първа титла от Australian Open.

Водещи

Най-четени