Словачка шокира Шарапова в Мелбърн 20.01 | 10:10

Приятелката на Григор Димитров допусна пълен обрат срещу Доминика Цибулкова

От Мариян Найденов

Втората голяма изненада в женската схема на Australian Open вече е факт. След като от турнира вчера отпадна световната номер 1 Серина Уилямс, днес още една от фаворитките за титлата - Мария Шарапова, я последва към изхода.

Поставената под номер 3 в основната схема рускиня допусна пълен обрат от от 20-ата поставена Доминика Цибулкова от Словакия след 6:3, 4:6, 1:6, като приятелката на Григор Димитров допусна цели 45 непредизвикани грешки.

Шарапова, която игра полуфинал в Мелбърн през миналия сезон започна мача ударно, печелейки първия сет по категоричен начин.

След това обаче последва сериозен срив в играта на рускинята, от който Цубулкова не пропусна да се възползва. Резултатът бе четири поредни пробива на сметката на словачката, за да дръпне с 5:0 във втората част. Шарапова не се отказа и доведе нещата до 5:4, но след това отново допусна отпускане и Доминика затвори частта за 1:1 в сетовете.

Грешките от ракетата на Шарапова продължиха да валят и в третия сет рускинята успя да спечели само един гейм, а Цибулкова се класира за първия си четвъртфинал в Мелбърн.

Там словачката ще се изправи срещу шампионката от Турнира на шампионките на WTA в София Симона Халеп. Румънката стигна до тази фаза от надпреварата след успех в три сета (6:4, 2:6, 6:0) в баканското дерби с бившата номер 1 в света Йелена Янкович.

Шампионката от миналата година Виктория Азаренка също намери място сред последните осем. Представителката на Беларус стори това по категоричен начин, надигравайки американката Слоун Стивънс с 6:3, 6:2 в повторение на миналогодишния полуфинал.

Съперничка на Азаренка на четвъртфиналите ще бъде победителката от двубоя между номер 5 в схемата Агнешка Радванска от Полша и испанката Гарбине Мугуруса.

Водещи

Най-четени