На Ли е новата кралица в Австралия 25.01 | 12:30

Китайката счупи каръка в Мелбърн

От Иво Вецев

На Ли най-накрая прекрати черната си серия от загубени финали на Australian Open, след като тази сутрин китайката стигна до страхотна победа над Доминика Цибулкова със 7:6 (3), 6:0 във финала на турнира.

Бившата шампионка на Ролан Гарос грабна втората си титла от Големия шлем след невероятна игра през целия турнир, а във финала беше безкомпромисна, въпреки че имаше леки затруднения в първия сет, спасявайки два сетбола на съперничката.

В тайбрека обаче тя бе безпогрешна, а след това не допусна Цибулкова да и вземе дори и гейм, за да се поздрави най-накрая с дългоочакваната титла в Мелбърн.

Преди днешния финал тя беше загубила два в последните няколко години. Първо през 2011 година Ким Класйтърс застана между нея и титлата в турнира, а световната №1 Виктория Азаренка парира втория и опит през миналата година.

Именно На Ли се превръща в голямата заплаха за беларускинята, след като от понеделник ще е официално №2 в света, а разликата между двете ще бъде минимална.

За Доминика Цибулкова беше първи финал в Мелбърн, но тя пропусна да спечели първата си титла от Големия шлем. Въпреки това тя се завръща в топ 20.

Водещи

Най-четени