На Острова искат Реднап да наследи Капело начело на Англия 09.02 | 12:43

Вижте отзивите след напускането на италианския специалист

От Мариян Найденов

В сряда вечер Фабио Капело подаде оставка като наставник на английския национален отбор по футбол.

Веднага тръгнаха и спекулациите относно това кой ще го замени. Като основен фаворит за поста се смята мениджърът на Тотнъм Хари Реднап, който междувременно беше оневинен по обвиненията за укриване на данъци.

Подкрепа към Реднап открито изрази звездата на Манчестър Юнайтед Уейн Рууни.

"Капело беше добър човек и страхотен треньор. Трябва да го замени англичанин. Гласувам за Хари Реднап", написа в своя акаунт в Twitter английският национал.

Бившият капитан на "червените дяволи" Рой Кийн обаче смята, че не Рууни е човекът, който трябва да дава такива мнения.

"Уейн не трябва да си вре носа в тези работи. Той не направи достатъчно на терена, докато Капело беше мениджър.

Наистина в интервю през уикенда италианецът загатна, че ще напусне, но не очаквах това да стане толкова бързо. Реднап е фаворит за поста и съм сигурен, че е фаворит и на феновете", сподели ирландецът.

Бившият английски национал Пол Гаскойн също застана зад кандидатурата на Реднап, но заяви, че ако от Футболната асоциация не успеят да привлекат мениджъра на Тотнъм, трябва да предложат работата на Тери Венейбълс.

"Хари Реднап е добър мениджър и страхотен човек, върши отлична работа. Мисля, че той е най-добрият избор за всички. Но не смятам, че Тотнъм ще го освободят.

Ако стане така, без сянка съмнение бих дал още един шанс на Тери Венейбълс. Този треньор е страхотен и е подобен тип човек като Реднап. Той е един от тези мениджъри, за които играех с удоволствие", каза скандалният футболист пред Sky Sports News.

Според бившия английски национал Дани Милс решението на Футболната асоциация може да компрометира участието на "трите лъва" на Европейското първенство.

"Неприятно решение на Футболната асоциация. До европейското трябва да се свърши много работа, а уволнението на Капело ще наруши процеса. Ще доведе и до ненужни спекулации. Наистина ли на Англия и е нужно това преди голям турнир?

Мисля, че Хари Реднап е фаворит за поста, но той си има работа в Тотнъм до края на сезона. Трябва бързо да се намери заместник. Някой, който наистина иска работата. Европейското първенство би било изпитание за всеки", заяви пред Radio Five Live бившият защитник.

Мениджърът на Шотландия Крейг Ливайн също не е убеден, че мениджърът на "шпорите" ще може да съвместява двете позиции в такъв кратък период.

"Трудно е за един мениджър да остане в клуба си и в същото време да отдели необходимото време като селекционер на Англия. Не знам какво според Асоциацията ще бъде най-доброто решение", сподели Ливайн пред BBC Radio 5 Live.

Бившият капитан на "трите лъва" Гари Линекер е на противоположното мнение и смята, че Реднап може да се справи със сложната задача.

"Англия трябва да има английски мениджър. Хари Реднап е точният човек. Справя се брилянтно в Тотнъм.

Мисля, че той е изборът на нацията. Може да комбинира двете позиции до края на сезона, а постът национален селекционер е отдавнашна негова цел", заяви Линекер за BBC.

Мениджърът на Съндърланд Мартин О'Нийл, който в миналото също е бил спряган за поста, който Капело напусна, подкрепи Реднап.

"Мисля си, че Капело така или иначе щеше да напусне след Европейското и фаворит да го замести беше Хари. Мисля, че той заслужава тази възможност.

Постигна много с Тотнъм в последните години. Вкара отбора в Шампионската лига и изглежда ще го направи отново", смята наставникът на "черните котки", цитиран от BBC.

Футболистите на Куинс Парк Рейнджърс и Манчестър Юнайтед Джоуи Бартън и Рио Фърдинанд пък изразиха своето недоумения от действията на Футболната Асоциация.

"Този спор взе още една жертва. Кога ще спре всичко това. Пълна лудост. Без капитан и мениджър четири месеца преди шампионата. Какво става..." написа капитанът на К.П.Р. в Twitter.

Също в социалната мрежа бранителят на "червените дяволи" добави: "Капело подаде оставка...сега какво...".

Гарет Саутгейт, който е част от Футболната асоциация разкри своята гледна точка.

"След събитията през уикенда стана ясно, че ще се стигне до конфликт. Предполагам, че нещата ще излязат на яве в следващите седмици и месеци.

Когато един мениджър е на поста си всеки футболист казва, че е най-добрият за когото е играл. Но когато си тръгне, лошото излиза на бял свят. Сигурен съм, че ще видим това и по социалните мрежи" заяви бившият английски национал.

Запитан дали времето е достатъчно, за да може да се направи безпроблемно смяната, Саутгейт сподели: "В това отношение всички възможности остават отворени."

Шефът на футболната лига Грег Кларк пък подкрепи председателят на Футболната асоциация Дейвид Бърнстейн за действията на организацията около случая с Джон Тери и Фабио Капело.

"Това, от което Футболната асоциация има нужда от много време, е силен и етичен лидер. Дейвид Бърнстейн разполага с тези качества и има моята пълна подкрепа", категоричен бе Кларк.

Водещи

Най-четени