Фабио Капело подаде оставка като селекционер на Англия 08.02 | 21:54

Италианският специалист се оттегли заради отнетата капитанска лента на Джон Тери

От Даниел Любомиров

Фабио Капело вече не е селекционер на националния отбор на Англия, след като изненадващо подаде оставката си, която бе приета днес от ФА.

Италианският специалист е взел решението си и го е представил на председателя на ФА Дейвид Бернстайн и генералния секретар на асоциацията Алекс Хорн по време на срещата между тримата на стадион "Уембли".

Естествено, поводът за оставката на Капело е разжалваният капитан на "Трите лъва" Джон Тери. Както е известно, ФА отне лентата на защитника на Челси заради продължаващото дело срещу него по обвинения в расистки обиди към Антон Фърдинанд от Куинс Парк Рейнджърс.

Капело не бе съгласен с превантивната мярка, която асоциацията предприе, като обяви, че Тери е невинен до доказване на противното и няма защо да бива наказан в националния отбор.

Любопитен факт е, че селекционерът на Англия собственоръчно отне капитанската лента на бранителя преди Световното първенство в ЮАР заради разкритията, че Тери е спал със съпругата на Уейн Бридж.

"Трябва да подчертаем, че Фабио винаги се е държал като професионалист, докато беше начело на националния отбор и приемаме решението му", коментира Бернстайн. "Съгласихме се с него, че това е правилното решение и му благодарим за работата му начело на Англия."

Бернстайн обяви пресконференция за утре на стадион "Уембли" в 12:00 часа английско време, в която ще даде повече разяснения по случая.

Водещи