Над 250 000 отпразнуваха историческата първа титла на Далас Маверикс 17.06 | 11:44

Очаквано най-бурните аплодисменти бяха за избрания за MVP на плейофите Дирк Новицки, който загря за рождения си ден в неделя с чувствено изпълнение на "Happy Birthday" от верните фенове на отбора

От Мариян Найденов

Над 250 000 екзалтирани фена отпразнуваха историческата първа титла на Далас Маверикс в 31-годишната история на тима. Тимът от Тексас стъпи на върха на най-силното баскетболно първенство на планетата след успех с 4:2 победи над амбициозния отбор на Маями Хийт във финалната серия, завършила в неделя.

Фамозният парад стартира по улиците на Далас, където привържениците получиха шанс да зърнат ценния трофей от открития автобус на шампионите и завърши под покрива на залата "Американ Еърлайнс Сентър", приютила голяма част от знаменитите успехи на Маверикс през сезона.

Очаквано най-бурните аплодисменти бяха за избрания за MVP на плейофите Дирк Новицки, който загря за рождения си ден в неделя с чувствено изпълнение на "Happy Birthday" от верните фенове на отбора.

"Случилото се през изминалата година бе наистина невероятно. Минахме през много възходи и падения, за да стигнем до върха. Горди сме и сме изключително щастливи", заяви германският ветеран на празненството.

Привържениците не спестиха благодарности и към собственика на тима Марк Кюбан, който от 2000 година насам не жали средства да превърне Далас в претендент за титлата и най-сетне получи награда за упоритостта в преследването на мечтата си.

Водещи