Надал, Федерер и Джокович стартираха с победи на двойки в САЩ 12.03 | 10:26

Победи за най-добрите в мъжкия тенис в схемата на двойки в Индиън Уелс

От iNews.bg

Водачите в световната ранглиста по тенис при мъжете Рафаел Надал, Роджър Федерер и Новак Джокович записаха успехи в участието си на двойки на започналия вчера престижен тенис турнир от сериите Мастърс в Индиън Уелс.

Най-големите имена в мъжкия тенис рядко се включват и в схемата на двойки, но през тази година турнирът в САЩ ще направи изключение, тъй като участие ще вземат 9 от първите 10 в ранглистата на ATP.

Рафаел Надал и Марк Лопес (Испания), които са шампиони от 2010-а година и носители на три титли, стартираха с победа над поляците Фирстенберг и Матковски, които са поставени под №4 в основната схема. Надал и Лопес се наложиха трудно над своите противници, като извоюваха успех след два тайбрека - 7-6(5) 7-6(2).

Швейцарите Роджър Федерер и Станислас Вавринка, които са златни медалисти от Олимпиадата в Пекин през 2008-а година също тръгнаха успешно, побеждавайки категорично поставените под № 2 Макс Мирни и Даниел Нестор.

Шампионът от Откритото първенство на Австралия Новак Джокович и неговия сръбски колега Виктор Троицки пък отстраниха други изявени имена на сингъл, които участваха в схемата при двойките – аржентинците Хуан Игнасио Чела и Хуан Монако с 2:0 сета и 6-3 7-5 в отделните части.

В следващия кръг Надал и Лопес ще срещнат победителите от сблъсъка Иво Карлович/Марин Чилич или Белучи/Харисън.

Федерер и Вавринка очакват Гаске/Бенето или Колшрайбер/Андерсън, а Джокович и Троицки ще се изправят срещу Монтанес/Гарсия-Лопес или Кубот/Марач.

Евентуална среща на двойки между двамата най-големи тенисисти на нашето време – Рафаел Надал и Роджър Федерер може да се състои на полуфинал, стига разбира се те да достигнат до тази фаза на надпреварата. Това би било трета среща помежду им, като до този момент испанецът спечели и двата предишни двубоя.

Водещи

Най-четени