Тенис шоу с Федерер, Надал, Шарапова и Азаренка зарадва феновете в САЩ 09.03 | 10:57

Джон Макенроу също се включи в мероприятието, идващо дни преди Индиън Уелс

От iNews.bg

Страхотно тенис шоу с участието на някои от най-големите имена в спорта се разигра късно снощи в Съединените американски щати. Мероприятието бе наречено "Nike Clash of the Champions" и се проведе в новата баскетболна зала на Университета в Орегон, като идва само няколко дни преди Мастърс турнира Индиън Уелс.

Световният номер 1 Рафаел Надал победи в демонстративен мач 16-кратния носител на титли от Големия шлем Роджър Федерер. Интересна подробност е, че двубоят между двамата се игра само в един сет.

След успеха на испанеца със 7-5 гейма на корта пък излязоха две от най-нашумелите тенис звезди при жените – Мария Шарапова и Виктория Азаренка. Състезателката от Беларус извоюва успех в тайбрек, който обаче дойде при резултат 4-4, а не както обикновено при 6-6.

След края на двубоите на сингъл, на корта се завърнаха Надал и Федерер, застанали съответно до Азаренка и Шарапова. Този път загубилите своите индивидуални двубои успяха да извоюват победата с 6-3 гейма.

Съдия на шоуто пък бе една от най-големите легенди в спорта Джон Макенроу, който дори се появи за кратко на корта в последния мач, заменил Роджър Федерер в компанията на сексапилната руска тенисистка.

"Имали сме много битки през годините, преживяхме някои страхотни моменти на подобни демонстративни мачове. Играли сме на най-различни страхотни места, но този път, трябва да призная, наистина се случи нещо специално", коментира Федерер.

"Хората сигурно си мислят, че емоцията, когато слизаш по стълбите и чуеш рева на публиката е нещо, с което сме свикнали и възприемаме нормално, но това не е точно така", допълни швейцарецът, визирайки страхотната атмосфера в препълнената зала с капацитет над 12 000 места.

Водещи

Най-четени