Надал загря за Australian Open с победа над Федерер 31.12 | 15:02

Матадора от Майорка се наложи в два сета - 6:1. 7:5 над швейцарския маестро в Абу Даби

От Мариян Найденов

Въпреки че не успя да спечели за трети пореден път демонстративния турнир "Mubadala World Tennis Championship" в Абу Даби, Рафаел Надал има повод за радост, защото в навечерието на новата 2012-а година си подари победа над големия си съперник Роджър Федерер. Матадора от Майорка се наложи в два сета - 6:1. 7:5 над швейцарския маестро в мача за 3-4-о място.

Надал бе безпогрешен в първия сет, надигравайки Федерер по всички показатели на играта, за да му даде само един гейм - 6:1 след около половин час игра. Втората част бе по-оспорвана, като Надал отново стигна до ранен пробив и поведе с 2:0, но този път Фед не се даде лесно и на свой ред проби подаването на испанеца, за да доведе нещата до 2:2.

След това двамата тенисисти печелеха подаванията си, като зрителите станаха свидетели на много майсторски отигравания. Стигна се до 5:5, когато Надал проби Федерер, а в следващия гейм не сгреши при свой сервис, за да се поздрави с престижна победа над рекордьора по титли от Големия шлем, било то и в демонстративен турнир.

Финалът на "Mubadala World Tennis Championship" е по-късно днес, а за титлата ще спорят Новак Джокович и Давид Ферер.

Водещи

Най-четени