Надал и Дел Потро с победи в Мадрид, излизат един срещу друг в третия кръг 04.05 | 19:24

Джокович продължава победния си ход, само една победа го дели от рекорд на Лендъл

От iNews.bg

Световният №1 в мъжкия тенис Рафаел Надал постигна победа във втория кръг на тазгодишното издание на силния тенис турнир от сериите "Мастърс" в Мадрид. Записвайки своята 30-а победа за сезона, испанецът се наложи на Маркос Багдатис 6-1, 6-3. Водачът в ранглистата при мъжете нямаше никакви проблеми и за пореден път предложи на зрителите прекрасен тенис, докато неговия противник така и не успя да се впише напълно в двубоя.

Убедителна победа в първия си мач в Мадрид постигна и аржентинският гигант и шампион от Откритото първенство на САЩ през 2009-а година Хуан Мартин дел Потро. 22-годишният тенисист, който се завърна преди месеци на корта, след като претърпя тежка контузия, нямаше проблеми срещу представителя на Хърватия Марин Чилич и го надигра категорично с 6-3, 6:0 за малко над един час игра.

Така две от най-големите имена в съвременния мъжки тенис ще се изправят един срещу друг за общо девети път в своята кариера. Към този момент Рафа води с 5-3 победи, но мачът помежду им предвещава да бъде изключително интерес с оглед страхотната форма и качества и на двамата състезатели.

В друг интересен двубой от днешния ден световният №2 и намиращ се във феноменална форма през сезона Новак Джокович записа своята 30-а поредна победа и 28-а за настоящия сезон. Сърбинът се наложи над Кевин Андерсон (ЮАР) с 6:3, 6:4 и се доближи само на един успех от рекорд на легендата Иван Лендъл. Съперник на Джокович в следващия кръг ще бъде Гилермо Гарсия Лопес (Испания).

С победи в Мадрид стартираха още Робин Сьодерлинг, Томаш Бердих и други, а малко по-късно на корта излизат ракета №1 на Великобритания Анди Мъри и французинът Жил Симон, а в последния мач за деня зрителите в Мадрид ще видят на игрището и настощият №3 в света и носител на 16 титли от Големия шлем Роджър Федерер.

Водещи

Най-четени