Надя Петрова: Догодина искам да играя в Истанбул 05.11 | 08:48

"Доброто начало на мача беше ключово за победата. Играх умно", каза рускинята

От Мариян Найденов

Руската тенисистка Надя Петрова, която спечели Турнира на шампионките в зала "Арена Армеец" заяви след победата над Каролине Возняцки, че е играла много силно в началото на мача. Надя спечели безапелационно срещу Возняцки, но и датчанката получи контузия.

"Доброто начало на мача беше ключово за победата. Играх умно. Опитвах се да бъда агресивна и да съкращавам възможно най-много разиграванията. Тя се движи страхотно, много е стабилна от крайната линия, връща почти всичко и щеше да стане много сложно, ако се бях увлякла по нейния стил.

Знаех, че трябва да се опитам да я изненадам, да миксирам играта си, за да я накарам да греши по-често. Получи се и съм много доволна от това. Преди този финал имах три тежки трисетови мача. След полуфинала снощи се чувствах ужасно.

Мачът свърши късно и не бях сигурна дали ще успея да се възстановя. Днес си казах, че това е последният ми мач за сезона и трябва да дам всичко от себе си. На корта се чувствах изненадващо добре. Нямаше никакви признаци на умора. Все пак беше важно да започна добре, защото при нов трисетов мач нищо не се знаеше.

Тази титла е едно добро постижение и хубав край на сезона, но трофеят от Токио е най-ценен за мен, защото там схемата беше по-голяма и по пътя към титлата победих три състезателки от топ 10. Не мога да кажа, че в момента играя най-добрия си тенис, но със сигурност вървя в правилната посока.

С една хубава подготовка се надявам на още по-силна игра през следващия сезон. Чувствах се чудесно в София, но, честно казано, през следващата година се надявам да играя на сингъл в Истанбул (б.а. на шампионата на WTA, в който участват осемте най-добри). Това е една от целите ми".

Водещи

Най-четени