Найденов: Следва най-важният ни мач 10.08 | 22:32

"Имаме още един мач, в който може да спечелим медал", каза селекционерът на волейболните ни национали

От Мариян Найденов

Старши треньорът на националния отбор по волейбол Найден Найденов, подобно на капитана Владимир Николов, сподели след срещата с Русия, че началният удар се е оказал решаващ в днешния полуфинал.

"Сборная" победи с 3:1 момчетата на дуото Найденов-Плачи, като по този начин се класира за финала на волейболния турнир, а "лъвовете" ще спорят за бронза, въпреки че бяха изключително равностоен съперник на опитните руснаци.

"Първият гейм започнахме много добре, бяхме напред в резултата и пак се получи серия от точки от сервис, с които всъщност ни обръщаха", коментира след срещата Найденов, който заедно с Плачи направи и невъзможното, за да вдигне психически отбора и да се стигне до този успех.

"Нашият начален удар не се получи. Има и такива дни, не е от напрежението. Понякога просто не се получава. Искаш да вкараш по-силен и по-добър сервис, а това не се случва.

"За мен най-важното бе, че отборът се бори и при 0:2, не се отказа. Ако беше станало 2:2, сигурно щяхме да победим в тайбрека. Виждаше се, че отборът ни отива нагоре, а за тях щеше да стане много по-тежко след 2:0.

"Поздравявам момчетата, че се бориха до последно, като истински отбор. Сега успокояваме топката. Нормално е да има разочарование, защото видяхме своя шанс в четвъртия гейм.

"Имаме още един мач - най-важният, в който може да спечелим медал. Няма значение с кой отбор ще играем", завърши Найденов.

Водещи

Най-четени