Напрежение в Ред Бул преди квалификациите 16.03 | 12:48

Дъждът на няколко пъти прекратяваше Квалификация 1, преди в крайна сметка останалата част от пресявките да бъде насрочена за неделя 02:00 часа българско време.

От Даниел Любомиров

Отборният директор на Ред Бул Крисчън Хорнър заяви, че Квалификации 2 и 3 са били правилно отменени и насрочени за неделя сутринта, предвид ужасните метеорологични условия в Мелбърн днес.

Дъждът на няколко пъти прекратяваше Квалификация 1, преди в крайна сметка останалата част от пресявките да бъде насрочена за неделя 02:00 часа българско време.

Според Хорнър Себастиан Фетел и Марк Уебър няма да се затруднят да се борят за позиция непосредствено преди състезанието, но механиците на Ред Бул ще усетят напрежението от малкото време за подготовка между квалификациите и началото на Гран при на Австралия.

"На практика Себ и Марк ще трябва да направят по една бърза обиколка в Квалификация 2 и 3, което не е проблем за тях. Механиците обаче няма да имат никакво време да подготвят болида за състезанието след края на пресявките, още повече, че това е първи кръг.

Болидите все още са чисто нови и ще бъде трудно да се настроят по най-правилния начин за толкова кратък срок, но такова е положението за 75% от отборите.

В Япония преди няколко години се случи същото, така че ще се надяваме просто времето в неделя да е по-хубаво", коментира Хорнър, визирайки Гран при на "Сузука" през 2010-та година, когато в продължение на 2 часа нямаше екшън на трасето заради дъжд.

"От Квалификация 1 научихме единствено, че сме оцеляли без поражения. Условията бяха много коварни и решението на Чарли Уайтинг да отмени следващите две сесии е абсолютно правилно.

Освен силния дъжд, залез слънце наближаваше и на пистата бе почти напълно тъмно, така че за пилотите беше много опасно да продължават на мокрото трасе. Жалко е, че ще забавим квалификациите, но от гледна точка на безопасността нямаше какво друго да се направи.

Съжалявам за всички фенове в Европа, които са станали рано тази сутрин, за да гледат квалификациите", заключи Хорнър.

Водещи

Най-четени