Националките загубиха шансове за Евро 2011 08.06 | 11:53

Женският национален отбор на Българи допусна загуба от тима на Унгария в допълнителните квалификации за Евробаскет 2011

От Краси Киров

Женският национален отбор на България загуби третия си мач от допълнителните квалификации за Евробаскет 2011 от домакина Унгария с 57:71.

Това бе второ поражение на националките ни, които нямат шанс да настигнат домакина на квалификациите, който записа четвърта победа от 4 мача.

Доника Ходжис отново бе над всички с 23 точки, като добави 5 борби и 4 асистенции. С 14 точки се включи Жаклин Златанова, а 10 вкара Димана Макариева. Жофия Федвернек беше най-резултатна за победителките с 16 точки. Анна Вайда добави 12, а Кристина Ракшани - 11.

Първото полувреме на срещата беше много равностойно, като от самото начало лек превес имаше тимът на Унгария, но българките бяха максимално близо до съперника през цялото време. Първата четвърт завърши с 5 точки в полза на Унгария.

До почивката обаче националките ни успяха да излязат напред на няколко пъти. В крайна сметка домакините имаха аванс от 1 точка на почивката.

През третата част Унгария продължи да води и на момент дръпна с 10 точки. В края на частта националките ни изоставаха със 7 точки. В последната част обаче унгарките показаха по-добра игра и спечелиха.

Водещи