Нджонго Присо се извини за поведението си 26.03 | 19:07

Камерунският футболист на ЦСКА бе освободен от пловдивския арест, като поднесе извинения за буйстването си

От Константин Симидчийски

Камерунският футболист на ЦСКА Нджонго Присо бе освободен от пловдивското 5 РПУ, където вчера бе задържан за 24 часа след двубоя с Локомотив Пловдив на "Лаута".

Африканецът бе арестуван от органите на реда, като причина за това стана хулиганското поведение на Присо. Камерунецът бе изгонен от игра за конфронтация с Даксон Да Силва, а в последствие стана ясно, че е продължил да буйства. Нещо, което и в крайна сметка доведе до задържането му.

Днес Присо бе освободен от ареста, като придружаван от административния директор на ЦСКА Димитър Димитров - Каубоя, се качи в автомобил и потегли обратно за София. Преди това камерунецът каза няколко думи пред очакващите го журналисти, поднасяйки извинения за поведението си.

"Чувствам се добре. Беше тежка нощ, но съм добре", отрони Присо. "Вече съм по-добре. Извиних се на полицията, защото те си вършеха добре работата. Те ми простиха. Радвам се, че отново мога да почувствам въздуха", добави африканецът.

Административният директор на ЦСКА Димитър Димитров от своя страна допълни: "Политика на нашия клуб е да признаваме грешките си и да бъдем открити пред обществото".

"Присо съжалява за поведението си и изцяло съзнава, че това негово невъздържано поведение би представлявало проблем на територията на България. Единственото, което каза в своя защита е, че е бил силно афектиран от поведението на публиката, което е било на расистка основа. Невъздържаното му поведение е именно резултат от расистките обиди към него", допълни Каубоя.

"Присо не е направил нищо на полицаите. В един определен период от време обаче не е бил в състояние да контролира себе си, което и е принудило полицията да напише рапорт за неговото поведение", каза още Димитров.

Водещи

Най-четени