Невероятен скандал в ЦСКА по оста Делев - Георги Илиев-Майкъла 17.10 | 18:12

Агентът на играча сипе обиди по адрес на новия силен човек на "Армията"

От Иво Вецев

Възможността Спас Делев да се завърне в ЦСКА става все по-малка, след като мениджърът на нападателя Николай Жейнов влезе с конфликт с изпълнителния директор на ЦСКА Георги Илиев.

Жейнов се появи на "Българска армия" по време на откритата тренировка на "червените" днес, но вместо преговори с Георги Илиев се стигна до разправия между двамата пред погледа на събралите се на алеята пред стадиона журналисти.

Новият директор на ЦСКА разкри, че Жейнов е поискал 50 000 евро на ръка и 15 000 евро заплата за да облече Делев отново червената фланелка. При встъпването си в длъжност Илиев обаче заяви, че ЦСКА предприема съкращаване на бюджета и сега исканията на мениджъра са в разрез с политиката на ръководството на клуба.

Николай Жейнов обяви, че Делев има две други конкретни оферти от чуждестранни отбори. Той добави, че съди бившия клуб на нападателя Мерсин за 1,2 милиона евро заради прекратения договор на играча по вина на клуба и не е имало пречка футболистът да се присъедини към ЦСКА още през зимата, но от клуба не са се възползвали.

"Строителя е некомпетентен. То бива некомпетентност и неграмотност, но чак пък толкова. Да вземе да почете малко и да се информира по въпроса за Спас Делев. Ако ЦСКА го искаше, има вратички, по които да го вземе.

През зимата има три опции за Делев, но ЦСКА не е сред тях. По принцип има шанс за "Армията", но има шанс и да се смени някой директор. През последните 12-13 години те идват и си отиват.

Завели сме дело срещу Мерсин за 1,2 млн. евро. То ще се проточи минимум година и половина. Делото не е пречка от зимата Делев да играе в друг клуб", категоричен бе Жейнов, който се обърна към Георги Илиев с думите: "Аз съм докарал пари тук, ти не знам какво си докарал - строителни работници. Или вар и киреч. Ще те видим след 6 месеца. Много минаха такива през българския футбол."

Водещи

Най-четени