Неймар защити ротационната политика в Барселона 04.10 | 11:37

Играчът е убеден, че по този начин ключовите футболисти на отбора ще са във върхова форма в най-важната част от сезона

От Краси Киров

Нападателят на Барселона Неймар, защити решението на своя треньор Херардо Мартино, да ротира състава си във всеки един от мачовете на отбора от началото на сезона.

Играчът е убеден, че по този начин ключовите футболисти на отбора ще са във върхова форма в най-важната част от сезона.

Рекордната лятна покупка на Барселона започна от първата минута, при победата, като гост на своя отбор срещу Селтик с 0:1 в мача от груповата фаза на Шампионската лига, игран във вторник вечер. В този мач поради контузия не игра голяма звезда на каталунците Лионел Меси.

Наскоро Сеск Фабрегас сподели, че е трудно да свикне с това да не играе всяка седмица, но Неймар изрази своята подкрепа към Херардо Мартино, да използва целия наличен състав.

"Най-важното нещо е отборът да има добър колектив и да бъде сплотен, това ще ни направи по силни и ще ни позволи да печелим всеки един мач. Това е добра система, по този начин целият отбор има достатъчно време за почивка, така по-лесно можем да се предпазим от контузии. Имаме достатъчно добри играчи, за да си позволим това. Най-важното е отборът да бъде в добро състояние", сподели Неймар пред TV3.

От както пристигна от Сантос, 21-годишният футболист взе участие в осем мача на своя отбор във всички турнири и отбеляза 2 гола.

Водещи

Най-четени