Неймар и Меси този път ще са жестоки съперници... 11.06 | 13:56

... когато започне Копа Америка

От Даниел Любомиров

След трудния първи сезон в Барселона, бразилската звезда Неймар показа защо каталунците толкова силно желаеха да пристигне на "Камп Ноу", изигравайки редица страхотни мачове този сезон.

23-годишният нападател нанина 39 гола в 51 мача във всички турнири, които помогнаха на Барселона да запише требъл през тази кампания.

Сезонът за Барса може и да приключи, но не и за Неймар, който ще изведе като капитан отбора на Бразилия в предстоящата Копа Америка в Чили, където момчетата на Дунга ще се постараят да заличат кошмарния спомен от поражението със 7-1 от Германия.

Самият Неймар пропусна този погром над родината си, поради фрактура на гръбна кост, получена на четвъртфинала срещу Колумбия. "В Бразилия винаги разполагаме със страхотни футболисти и сме в състояние да спечелим всеки един турнир," похвали се кариоката.

"Ако продължим да тренираме добре, поддържаме колектива и слушаме треньора можем да се завърнем на първото място," продължава оптимистично 9-ката.

Печеленето на медали обаче може да се окаже далеч по-трудно с Бразилия, отколкото с Барселона. На клубно ниво Неймар е част от най-резултатното нападение, редом до Луис Суарес и гения Лионел Меси. Същото това нападение отбеляза над 100 гола, но Неймар няма да се радва на подобна компания в националния отбор.

"Никой не може да спечели без силен колектив. На Световното първенство отборите, които разполагаха с 1 голямо име в отбора си, не спечелиха нищо.

Сега е важно тези специални играчи да вдигат нивото на целия отбор. Силният колектив подкрепя индивидуалностите, както и обратното," мъдро подчерта селекционерът на Бразилия.

Разбира се играчи като Вилиан, Дъглас Коста и Филипе Коутиньо са много талантливи футболисти, но не са от класата на Меси и Суарес.

Аржентинският гений ще бъде големият противник на Неймар през това издание на Копа Америка. Докато преди седмица двамата се подкрепяха в Барселона, през следващия близо месец ще бъдат най-големи съперници.

Водещи

Най-четени