Предстои грандиозното латино шоу - Копа Америка 2015 03.06 | 13:25

Шампионатът на Южна Америка обещава да бъде наистина бляскав

От Даниел Любомиров

Лятото на 2015 година няма да се окаже толкова "скучно" и лишено от футболни емоции, колкото предполагат повечето фенове на най-гледания спорт. Да, няма Световно първенство като миналата година, няма Европейско, но това не означава, че няма да наблюдаваме напрегнати сблъсъци от най-висока класа.

На 11 юни започва грандиозното шоу Копа Америка – най-старият международен футболен турнир, датиращ още от 1916 година. Бразилия, Аржентина, Колумбия и Чили ще опитат да затвърдят силното си представяне от Мондиал 2014 и отново да вдъхновяват феновете с вълнуващи продукции по терените.

Чили е домакин на шампионата на Южна Америка, в който ще участва и Мексико, макар и без редица основни състезатели поради факта, че 'ацтеките' предпочитат да се съсредоточат върху първенството на Северна и Централна Америка "Голд къп".

Въпреки че няма да гледаме звезда като Хавиер Ернандес, например, на линия ще са четиримата може би най-бляскави футболисти от континента – Лионел Меси, Неймар, Хамес Родригес и Алексис Санчес.

Големият отсъстващ от състава на Уругвай ще бъде Луис Суарес, който изтърпява наказание да не играе в международни мачове заради изцепката си от мача с Италия на Мондиал 2014.

Форматът на турнира е простичък – участват 12 отбора, разпределени в три групи с по четири тима. В Група А са Чили, Мексико, Еквадор и Боливия; в Група В са Аржентина, Уругвай, Парагвай и Ямайка; а в Група С са Бразилия, Колумбия, Перу и Венецуела.

На четвъртфиналите продължават победителите в трите групи, както и всички отбори, класирали се на второ място. От завършилите на трето място ще продължат двата тима с най-добри показатели. Финалът е на 4 юли в столицата Сантяго.

Водещи

Най-четени