Неуспешен ден за българите в Сочи в биатлона 08.02 | 17:55

Все пак, Анев и Илиев се класираха за преследването

От Даниел Любомиров

Неуспешен дебютен ден за българите в Сочи в спринта по биалтон на 10 км маркира началото на Олимпийските игри в този спорт. Красимир Анев и Владимир Илиев се представиха блестящо през януари с класирания дори в топ 10, но днес в руския курорт останаха далеч от големите играчи.

Анев направи цели три грешки при първото си посещение на огневия рубеж и дори перфектната му стрелба от втората позиция – легнал – не можа да го спаси от класиране на незавидната 49-та позиция.

Владо Илиев пък остана 60-ти и хвана последното възможно място, което дава право на участие в преследването. Михаил Клечоров и дебютантът на Олимпиада Иван Златев с по две грешки се наредиха съответно 70-ти и 76-ти и няма да участват в преследването.

Олимпийски шампион в спринта стана великият норвежец Оле Ейнар Бьорндален, който направи само един пропуск при първата си стрелба и се оказа най-добре подготвен за тежката писта в Сочи.

Това е 12-ти олимпийски медал за Бьорндален, 7-ми златен (2 от тях с щафетата на Норвегия) и 3-ти в дисциплината спринт. На второ и трето място изненадващо останаха австриецът Доминик Ландертингер и чехът Ярослав Соукуп.

Големите фаворити Мартен Фуркад и Емил Хегле Свендсен, които доминираха в Световната купа по биатлон през последните години, се представиха неубедително и завършиха съответно 6-ти и 9-ти.

Водещи

Най-четени