Нико Розберг няма да бъде втора цигулка в Мерцедес 28.09 | 18:50

Германецът ще се бори наравно с Люис Хамилтън

От iNews.bg

Пилотът на Мерцедес Нико Розберг е получил гаранции, че ще се ползва с един и същи статут с бившия световен шампион Люис Хамилтън, който ще се състезава за "сребърните стрели" през следващия сезон.

Британецът определено разполага с повече успехи от своя бъдещ съотборник, имайки предвид, че едва през тази година Розберг успя да запише своята първа победа във Формула 1. Противно на някои очаквания обаче, че Хамилтън ще получи статут на №1 в Мерцедес, Autosport разкрива, че двамата пилоти ще се ползват с равни привилегии.

Днес Нико Розберг използва своя акаунт в социалната мрежа Twitter, приветствайки Люис Хамилтън в семейството на Мерцедес.

"Много е готино, че Люис ще бъде моят нов съотборник! Това е страхотно предизвикателство", написа германецът.

В последните две години и половина Нико Розберг се утвърди като водещ пилот на "сребърните стрели", за което спомогна и по-слабото представяне на легендарния му съотборник Михаел Шумахер.

Междувременно Autosport добавя, че липсата на отговор от страна на Михаел Шумахер е довела до ангажирането на Люис Хамилтън в Мерцедес.

Авторитетното издание разкрива, че Рос Браун и компания са очаквали отговор от Пилето до края на лятото, дали той все пак желае да остане в отбора и през следващия сезон. Посочва се, че ако отговорът на Шумахер е бил положителен, то по всяка вероятност Мерцедес е щял да запази дуото Розберг - Шумахер и за сезон 2013.

Твърде дълго време обаче Михаел Шумахер бавеше своя отговор към Мерцедес, което и в крайна сметка доведе до офанзивата към Люис Хамилтън. Ход, който спаси "сребърните стрели" от лошата перспектива да останат без пилот и без достатъчно възможности за намирането на нов такъв.

Самият Шумахер тепърва ще трябва да дава отговор на въпроса, дали отново ще се оттегли от Формула 1 или ще потърси други опции за място на стартовата решетка. Въпреки липсата на достатъчно добри резултати с Мерцедес, интерес към него надали ще липсва.

"Прекарах три хубави години в Мерцедес, като за нещастие нещата не се развиха така, както искахме от спортно-технически аспект. Желая късмет на Люис и отбора през следващия сезон. Благодаря на Мерцедес за доверието към мен. Сега ще се концентрирам върху оставащите състезания до края", сподели Шуми.

Водещи

Най-четени