Нико Розберг подписа нов договор с Мерцедес до 2013 година 10.11 | 18:43

Новият договор на Розберг означава, че Мерцедес запазва двамата си пилоти за следващия сезон, защото Михаел Шумахер има контракт с тима до края на 2012 година

От Мариян Найденов

Германският пилот Нико Розберг най-накрая подписа новия си договор с Мерцедес, който е до края на 2013-а година, която означава, че Нико ще се състезава за "сребърните стрели" най-малко още два сезона.

Името на Розберг, който се присъедини към германския тим през лятото на миналата година, бе обект на спекулации, че той може да премине във Ферари, за да замести неубедителния Фелипе Маса, но засега явно е избрал да остане при настоящите си работодатели от Мерцедес.

В официалното съобщение на отбора не става ясно точно какъв е периода на новия контракт на Нико, като точните думи на Мерцедес са, че "включва сезон 2013 и след това", което най-вероятно означава, че в договора на опция за продължаване и за сезон 2014.

"Много съм развълнуван, че продължих договора си с Мерцедес. Да карам кола на "сребърните стрели" засега е един от върховете в живота ми и нямам търпение да продължа да помагам на отбора да стане най-добрият във Формула 1", каза щастливият Розберг.

"Убеден съм, че Мерцедес ще ми предостави печеливш болид и ние заедно ще добавим своя принос към невероятното наследство на "сребърните стрели". Очаквам да постигнем велики неща със семейството на Мерцедес в годините, които ни предстоят", добави младият състезател.

"Ние сме много доволни, че продължихме договора си с Нико, защото знаем, че той е пилот, който може да печели състезания и титли. Нико се представя изключително добре с екипа на "сребърните стрели" през последните два сезон, като постигна резултати, които са абсолютният максимум за техническите способности на настоящия ни болид", пък бяха думите на тим шефът на Мерцедес Рос Браун.

"Розберг върши чудесна работа и заедно с Михаел Шумахер - това ни дава състезателна двойка, която постоянно дърпа отбора към подобрения и прогрес. Докато продължаваме да подсилваме отбора си за бъдещето, ние ще се постараем да предоставим на Нико кола, която ще му позволи да се състезава с най-добрите на пистата и да му помогне да спечели дългоочакваната си първа победа във Формула 1", добави директорът на "сребърните стрели".

Новият договор на Розберг означава, че Мерцедес запазва двамата си пилоти за следващия сезон, защото Михаел Шумахер има контракт с тима до края на 2012 година. Отсега започнаха спекулациите, че седемкратният световен шампион също ще продължи договора си с германския отбор и за 2013 г.

Водещи

Най-четени