Нико Розберг спечели втората тренировка преди Гран при на Бахрейн 20.04 | 17:43

Втори завърши Марк Уебър от Ред Бул, който остана на 0.446 сек. от победителя и на 0.263 сек. пред своя съотборник Себастиан Фетел, който записа трето време

От Мариян Найденов

Пилотът на Мерцедес Нико Розберг продължава с впечатляващото си представяне и след Гран При на Китай, като записа най-доброто време във втората свободна тренировка на пистата "Сахир" в Бахрейн.

В сянката на новината, че Форс Индия пропуска втората сесия, тъй като изрази притеснения за безопасността на своя екип, когато мракът се спусне над арабската страна, Розберг направи най-добра обиколка от 1:32.816 сек.

Това време германецът постигна след около половин час на трасето в следобедната тренировка и никой не успя да го измести от първото място.

Втори завърши Марк Уебър от Ред Бул, който остана на 0.446 сек. от победителя и на 0.263 сек. пред своя съотборник Себастиан Фетел, който записа трето време.

Другия пилот на Мерцедес Михаел Шумахер финишира пети и се вклини между двата МакЛарън-а на Люис Хамилтън и Дженсън Бътън, завършили съответно четвърти и пети на 0.931 сек. и 1.430 сек. зад Розберг.

Заубер също направи добра сесия и Камуи Кобаяши и Серхио Перес се наредиха съответно на седмо и десето място. Между двамата се наредиха Фернандо Алонсо и Ромен Грожан.

Решението на Форс Индия остави на пистата за втората тренировка само 22 машини.

Сесията премина без големи инциденти, макар на няколко пъти да имаше преминаване на бордюри и излизане от идеалната линия по все още прашната писта.

Всички отбори се вместиха между 25 и 35 обиколки.