Нико Розберг твърдо остава в Мерцедес и през 2013 19.09 | 20:27

Германецът потвърди, че ще продължи да се състезава за "сребърните стрели"

От Константин Симидчийски

Пилотът на Мерцедес Нико Розберг отхвърли спекулациите в медийното пространство, че може да напусне "сребърните стрели" в посока МакЛарън за сезон 2013.

МакЛарън продължава да преговаря с Люис Хамилтън относно неговия нов договор с тима, но в случай, че британецът откаже да преподпише, Мартин Уитмарш ще търси вариант за негов наследник.

В последните дни се заговори, че МакЛарън вече е осъществил контакт с пилота на Заубер Серхио Перес, като същевременно бе намесено и името на Нико Розберг. Германецът обаче потвърди, че твърдо остава в Мерцедес и през следващия сезон.

"Определено ще карам за Мерцедес през следващата година. Целта ми е да постигна още победи с тима", сподели Розберг, който през този сезон записа своя първи успех във Формула 1.

Под въпрос продължава да бъде и бъдещето на легендата Михаел Шумахер, като Розберг сподели надежда, че неговият сънародник ще остане с Рос Браун и компания.

"Би било правилно, ако Михаел продължи с нас. С него се разбираме чудесно, като между нас има и добра конкуренция. Той все още е пилот на много, много високо ниво", обясни Розберг.

Водещи

Най-четени