Николай Гигов заплаши, че Локомотив ще напусне първенството 28.03 | 16:58

Босът на "железничарите" бе повече от бесен, след като днешното дерби със Славия пропадна поради липса на охрана

От Константин Симидчийски

Президентът на Локомотив София Николай Гигов изрази недоволството си от неосъществения мач на "железничарите" срещу Славия на стадиона в "Надежда".

Причината за отменянето на малкото столично дерби е, че полицията е забранила на охранителната фирма да осигурява сигурност на трибуните. Това се случва в следствие на липса на лиценз на въпросната фирма, което е довело до отказа на МВР да ѝ позволи да охранява срещата.

"Това решение е срещу футбола", коментира Гигов. "Забранено е на фирмата да охранява, защото няма лиценз, това естествено е направено от полицията. Областният управител е изпратил всичко, с което покриваме нормативите."

Гигов заяви, че наемът на националния стадион "Васил Левски" е прекалено висок за него - 22 хиляди лева - и той не смята да се връща на него, освен за дербито с Левски, на което се очаква да има повече публика.

"Локомотив си има база и просто няма как да се случи да се върнем на националния стадион", каза още Гигов. "Взимаме разрешение от мач за мач, но има някакви спънки сега. Не знам да има по-добър стадион от нашия в България, може би два-три само. Но това, което се случва сега, е невероятно."

Президентът на Локомотив добави още, че тимът ще изиграе със сигурност следващите два мача - гостуването на Черно море и домакинството на Левски на националния стадион, но не е сигурен за останалите.

"Ако нещата не се променят след това, ще напуснем първенството. Ако не се направи някакво кардинално решение, няма да се занимавам с футбол повече", завърши Гигов.

Водещи

Най-четени