Николай Митов губи трети пореден финал за Купата на България 16.05 | 08:34

Наставникът на "сините" отново се оказа от губещата страна в спора за отличието

От Даниел Любомиров

Наставникът на Левски Николай Митов не можа да излезе победител и в третия пореден финал за Купата на България, в който участва.

За първи път той извежда футболистите си като старши треньор и въпреки че отново не беше победен след края на 90-те минути начело на "сините", трофеят отиде в Стара Загора след невиждана драма.

Митов бе част от щаба на Емил Велев, който със Славия загуби от ЦСКА с 0:1 на Националния стадион "Васил Левски" през 2011-та година.

Единственото попадение в срещата бе дело на Спас Делев, с което "червените" стигнаха до последния си досега трофей под ръководството на Милен Радуканов.

През 2012-та Митов се премести отново с Емил Велев в Пловдив, като бе асистент на Кокала в Локомотив.

"Железничарите" изнесоха силна кампания в турнира за Купата на България и също стигнаха до финала, където загубиха от Лудогорец с 1:2, а по-късно "орлите" взеха финала и за титлата срещу ЦСКА, за да направят дубъл в дебютния си сезон в елита.

Митов не успя да развали прокобата си в турнира начело на Левски в третия пореден финал за Купата на България, като с човек по-малко "сините" все пак направиха героично усилие да изравнят от 3:1 до 3:3 в края на редовното време.

В продълженията по-чистите положения се откриха именно пред 26-кратния носител на трофея, като най-фрапантният пропуск направи резервата Жоао Силва във финалните акорди на допълнителните 30 минути.

При дузпите "сините" демонстрираха далеч по-ниска ефективност от противника - Жоао Силва и Дъстли Мюлдер не можаха да уцелят рамката на вратата, пращайки топката високо в сектора с привърженици на Берое.

Единствено Станислав Ангелов успя да преодолее вратаря Иван Караджов от бялата точка, но след това Стефан Велев нацели горната греда и Левски регистрира едно от най-болезнените си поражения.

Иван Караджов също за трети пореден път играе финал за трофея от турнира за Купата на България, но има значително по-добра успеваемост от Николай Митов.

Вратарят защитаваше цветовете на родния си клуб ЦСКА през 2011-та година, когато "армейците" надделяха над Славия с 1:0 на Националния стадион "Васил Левски".

Караджов и Митов се събраха заедно в Локомотив (Пловдив), когато "железничарите" отстъпиха с 1:2 на Лудогорец в Бургас, а сега стражът като част от Берое стигна до отличието за втори път в кариерата си.

Водещи

Най-четени