Николай Михайлов с амбиции да играе в по-силен клуб 02.06 | 16:43

"Чувствам се добре в Твенте и не мисля за трансфер. Естествено имам амбиции и искам да играя във водещ клуб от голямо първенство. Уверен съм във качествата си", каза Михайлов

От Мариян Найденов

Вратарят на Твенте и на националния отбор на България Николай Михайлов заяви в интервю за холандското издание Voetbal International, че засега не мисли за трансфер и остава в Еншеде. Талантливият ни страж обаче не пропусна да добави, че е уверен в качествата си и има амбиция един ден да заиграе във водещ европейски отбор.

"Чувствам се добре в Твенте и не мисля за трансфер. Естествено имам амбиции и искам да играя във водещ клуб от голямо първенство. Уверен съм във качествата си. Но в момента съм на 22 години и на този етап за мен най-важното е да играя редовно на добро ниво. В Холандия имам тази възможност. Твенте участва в Шампионската лига и в Лига Европа, но в клуба се дава шанс на по-младите футболисти да се развиват. Примерите за това са много", коментира Михайлов.

Николай Михайлов коментира и слуховете, пращащи го обратно в Ливърпул, откъдето той премина в Твенте първо под наем, а след това и за постоянно. "Появиха се информации, че Пепе Рейна най-вероятно ще напусне Ливърпул и тогава аз казах, че може да се завърна на "Анфийлд". Във футбола има всякакви възможности. Едвин ван дер Сар например повече няма да играе за Манчестър Юнайтед, така че и този клуб е опция.

Пак казвам, възможностите са едно, но реалността е друго. При принцип всичко може да се случи през един трансферен период, но засега оставам в Твенте", каза Михайлов, който тази година бе избран за най-добър на поста си в Холандия.

Водещи

Най-четени