Избраха Николай Михайлов за №1 в Холандия 11.05 | 18:27

Българският страж остави зад себе си Мартен Стекеленбург и Серхио Ромеро, получавайки ново признание за качествата си

От iNews.bg

Вратарят на българския национален отбор Николай Михайлов получи нов повод да се гордее, след като днес стражът на Твенте бе избран за вратар №1 в холандския шампионат. Признанието дойде от EredivisieLive - телевизията, държаща правата върху излъчването на мачовете.

Младият българин съумя да изпревари в класацията пазилия за Холандия на Мондиал 2010 Мартен Стекеленбург от Аякс, който отскоро е спряган и за заместник на Едвин ван дер Сар в Манчестър Юнайтед. За избора на Михайлов спомогна и това, че родният национал е вратарят с най-малко допуснати голове в Ередивизи през този сезон - 23 от 30 изиграни срещи.

Можем да кажем, че настоящият сезон със сигурност е най-добрият в кариерата на Николай Михайлов до този момент. Стражът изживя трудни моменти по време на късата си кариера в родния Левски, след което последва и сензационния му трансфер в Ливърпул. Българинът обаче така и не записа официален мач с фланелката на "червените", тъй като бързо бе преотстъпен в Твенте.

Холандският клуб реши да откупи правата на талантливия вратар, като до този сезон Михайлов бе твърда резерва на местната легенда Сандер Бошкер. В началото на тази кампания обаче наставникът Мишел Прюдом реши, че българинът е достатъчно подготвен, за да застане под рамката на вратата. Михайлов не разочарова своя треньор, който със сигурност и разбира тънкостите на този пост във футбола, имайки предвид, че самият той е легенда от близкото минало.

Редовните игри за холандския шампион помогнаха на Ники Михайлов да затвърди и мястото си в националния тим на България - нещо, което не се промени и при смяната на Станимир Стоилов с Лотар Матеус. Трети в класацията, след Михайлов и Стекеленбург, остана стражът на АЗ Алкмаар - Серхио Ромеро. Ромеро е още един участник на Световното първенство в Южна Африка, където бе първи избор на аржентинския селекционер Диего Марадона. Зад българина остана и съотборникът на Станислав Манолев в ПСВ Айндховен - Андреас Исаксон, национален вратар на Швеция.

Водещи

Най-четени