Николай Михайлов спечели "българското дерби" със Станислав Манолев 03.04 | 00:21

Стражът на Твенте изведе своя тим до победа над ПСВ и първото място в класирането

От iNews.bg

Отборът на Твенте спечели битката на лидерите в холандския шампионат. В среща от 29-тия кръг на първенството Твенте, с Николай Михайлов на вратата си, победи с 2:0 като домакин отборът на ПСВ Айндховен, в който се подвизава Станислав Манолев. Така Ники и компания изпревариха състава на ПСВ в класирането и оглавиха таблицата.

Българските национали изиграха пълни 90-сет минути, а в края радостен от терена си тръгна стражът на "лъвовете", който запази мрежата си суха.

През първото полувреме на срещата двата тима не стигнаха до отбелязването на попадение и така съперниците се оттеглиха при нулево равенство на почивката на мача.

Домакините откриха резултата в 64-тата минута, когато Тео Янсен бе точен за 1:0 от дузпа. Всичко в мача пък бе решено в 82-рата минута, когато Шадли намери отлично Янсен, който реализира 2-рото си попадение в мача и оформи крайното 2:0 в полза на Твенте срещу ПСВ.

След успеха отборът на Николай Михайлов успя да изпревари Манолев и компания в класирането, като Твенте е лидер с 63 точки, а ПСВ е втори в таблицата с 61 пункта.