Нов директор и екип работят по организацията на рали България 2012 11.01 | 15:41

Състезанието е с ново лого, което има за цел да популяризира както рали България, така и нашата страна

От Мариян Найденов

С нов директор и напълно сформиран екип подготовката на рали България 2012 върви с пълна сила. През предстоящия сезон, подобно на миналата година, надпреварата ще бъде част от българския и европейския рали шампионат.

През 2012 г. рали България ще се проведе в периода 8-10 юни, т. е. с около месец по-рано от обичайната си дата. Наред с това има и други новости. Директор на рали България 2012 ще бъде председателят на Българската федерация по автомобилен спорт (БФАС) Александър Александров. Същевременно е сформиран и екип, който вече работи и ще извърши цялостната подготовка на надпреварата.

Има и още важни детайли около рали България 2012, което отново ще получи държавна подкрепа. Един от тях е абсолютно новото лого на състезанието, което има за цел да популяризира както рали България, така и нашата страна.

Относно техническите подробности по самото рали, подготвя се атрактивен суперспециален етап, обсъжда се промяна в местоположението на сервизния парк, както и някои промени в маршрута на надпреварата в сравнение с 2011 г.

"Безспорно рали България е сред емблемите на родния автомобилен спорт", коментира председателят на БФАС Александър Александров, цитиран от БТА. "Подготовката на състезанието вече е стартирана. Сформирахме екип, който да се погрижи за всички детайли. Амбицирани сме да проведем надпреварата на ниво и в резултат обсъждаме атрактивен суперспециален етап, както и промяна в локацията на сервизния парк".

Същевременно, почти синхронно се появиха новите лога на рали България и рали Сливен. Идеята е чрез тях нашата страна да се промотира като популярна и състезателна, и туристическа дестинация.

Водещи

Най-четени