Новак Джокович с пореден триумф, сърбинът спечели титлата в Маями 03.04 | 23:50

Ноле с 24-а поредна победа, срази Надал на финала в САЩ

От iNews.bg

Световният №2 Новак Джокович продължава уникалното си представяне от началото на новия сезон. Сръбският тенисист записа своята 24-а поредна победа, за да спечели титлата от изключително престижния тенис турнир от сериите Мастърс в Маями, САЩ.

В епичен двубой Джокович се справи със съпротивата на №1 в мъжкия тенис Рафаел Надал и грабна трофея след над 3 часа страхотен тенис, който двамата най-добри в света към настоящия момент предложиха на всички феновете на спорта по света.

Сърбинът извоюва успех със 2:1 сета, след като отделните части завършиха съответно 4-6 6-3 7-6(4).

Още през първия сет зрителите се убедиха, че ги чака страхотен финал. Надал започна с преднина от 5-1, въпреки че разиграванията всъщност бяха изключително оспорвани, а Ноле пропиля четири възможности за пробив. Сърбинът бе близо до обрат, след като при 5-2 успя да пробие сервиращия за сета Надал, а в последствие се стигна и до 5-4 в полза на испанеца. Надал дори изоставаше с 15-30 при второто си подаване за частта, но благодарение на няколко поредни силни сервиса той все пак спечели първия сет с 6-4.

Втората част обаче отиде на сметката на Джокович, който показа по-солидна игра от основната линия и заслужено спечели с 6-3, след като бе повел с 2-0 на старта и успя да завърши сета в своя полза, въпреки че в определен момент от тази част сърбинът дори счупи ракетата си в изблик на ярост след една от грешките си.

Така двубоят влезе в решителна трета част, която се превърна и в истински знаменит завършек на този и без това чудесен тенис спектакъл. В този последен сет и двамата великолепни тенисист и показаха завидно хладнокръвие и не позволиха никакво разколебаване в подаванията си, което логично доведе до тайбрек.

Шоуто продължи и там, след като Ноле и Надал и размениха общо пет минипробива на старта. Сърбинът все пак показа по-здрави нерви и първи спечели подаването си, а впоследвие стигна до преднина от 6-2. Надал отрази два мачбола, но при третия бе безсилен и и така Новак Джокович записа своя 24-и пореден успех и грабна своята четвърта титла от началото на сезона.

Триумфът на сърбина означаваше и подобрен рекорд на една трима тенисист, които са печелили турнирите Australian Open, Индиън Уелс и Маями в един сезон, а именно двамата големи американци от близкото минало Сампрас и Агаси, както и носителят на 16 титли от Големия шлем и настоящ №3 в света Роджър Федерер.

Водещи

Най-четени