Джокович все още смята Надал за най-добрия в света 04.04 | 10:22

Мнението на сърбина не се е променило, дори след снощния му бляскав успех над него в Маями

От iNews.bg

Никой не може да спре серията на световния номер 2 Новак Джокович през тази година, а снощи сърбинът спечели своята четвърта титла за 2011 г., побеждавайки лидера в ранглистата Рафаел Надал на финала в Маями.

Ноле изкова успех с 2:1 сета - 4-6 6-3 7-6(4), а с това завоюва и 26-а поредна победа на своята сметка. Серията на Джокович стартира през декември, като продължи и по време на Откритото първенство на Австралия, където Ноле триумфира със своята втора титла от Големия шлем.

И въпреки, че в настоящия момент Джокович изглежда като тенисистът в най-добра спортна форма, неговото мнение за снощния му съперник не се е променило - Рафаел Надал остава човекът, с когото останалите трябва да се съобразяват.

"Зная, че това е най-добрият старт на сезона, който можех да имам. Няма съмнение. Радвам се на най-добрите четири месеца в моя живот", сподели световният номер 2 след финала.

"Но нека не забравяме, че това е едва началото на сезона. Мисля, че все още е твърде рано да говорим за първото място в рагнлистата. Разликата продължава да е голяма, а Рафа (Надал) определено е най-добрият в света", добави сърбинът.

Новак Джокович отлично знае, че ако иска да атакува първото място в световната ранглиста на ATP, заемано от Рафаел Надал, то той трябва да пренесе формата си на твърди кортове и на клей. Сезонът на червено едва започва, а там Рафаел Надал определено се чувства в свои води.

"Ако искам да имам шанс за първото място, то тогава трябва да се представям постоянно по време на целия сезон", коментира Ноле. "Всички знаем, че клеят е любима настилка на Рафаел Надал. Тези победи обаче ми дават сериозно самочувствие, преди началото на сезона на червено", добави Джокович.

Водещи

Най-четени